Gattuso wijst op statistiek Ajax tegen Brighton: 'Hun nieuwe manier van spelen'

Gattuso wijst op statistiek Ajax tegen Brighton: 'Hun nieuwe manier van spelen'

29-11-2023 15:55
12

Hoewel Ajax slechts langzaam uit een diepe crisis klimt, is Olympique Marseille op zijn hoede. Trainer Gennaro Gattuso en doelman Pau López denken dat de tweede Europa League-ontmoeting met de Amsterdammers niet te vergelijken valt met de eerste wedstrijd.

Ajax en Marseille speelden ruim twee maanden geleden met liefst 3-3 gelijk in de Johan Cruijff Arena. "Over de heenwedstrijd heb ik niets te zeggen, ik was er niet bij", stelt Gattuso op de persconferentie in aanloop naar de confrontatie in het Stade Vélodrome van donderdag. De Italiaan ziet wel dat de Nederlandse topclub een stijgende lijn heeft ingezet. "Sinds de trainerswissel is hun spel veranderd. Ze hebben veel jonge spelers met veel talent, en er is veel beweging."

"Tegen Ajax had Brighton slechts 47 procent balbezit, terwijl zij normaal boven de zestig procent zitten. Ik denk dat het de nieuwe manier van spelen van Ajax laat zien", vervolgt Gattuso. "Het zal een heel lastige wedstrijd worden."

Marseille gaat aan kop in de Europa League-poule, maar staat in de Ligue 1 teleurstellend twaalfde. Onder leiding van Gattuso werden slechts drie van de negen officiële duels gewonnen. "We zijn in de zomer spelers met karakter kwijtgeraakt. Ik neem mijn verantwoordelijkheid als coach, maar we hebben continuïteit in ons spel nodig. We moeten negentig minuten hetzelfde niveau zien te halen."

De oud-speler van AC Milan heeft er vertrouwen in dat hij het tij kan keren. "Als het geen uitdaging was geweest, was ik niet gekomen. Ik kende de moeilijkheden toen ik hier kwam. Het is een club met een geschiedenis, met veel druk. Iedereen weet het voordat hij hier tekent, spelers en coaches. Tegen Strasbourg hadden we in de tweede helft drie of vier doelpunten kunnen incasseren, ze hebben ons geslacht. Dat baart mij het meeste zorgen. Dat moet morgen anders."