De Jong geloofde in PSV-comeback: 'Het team bestaat uit meer dan elf spelers'

De Jong geloofde in PSV-comeback: 'Het team bestaat uit meer dan elf spelers'

29-11-2023 21:50 Laatste update: 22:00
51

Luuk de Jong bekroop na de rode kaart van Sevilla (Lucas Ocampos) het gevoel dat PSV de wedstrijd kon omdraaien. Dat gebeurde uiteindelijk ook. De Eindhovenaren poetsten de 2-0 achterstand weg en wonnen met 2-3. 

PSV was tot de rode kaart van Ocampos weinig gevaarlijk. Na dat moment ging de knop om bij PSV, dat toen tegen een 2-0 achterstand aankeek. De Jong had op dat moment meteen het gevoel dat er nog een resultaat in zat, ook al waren er nog maar ruim twintig minuten te spelen. "Zeker, want je zag dat ze het heel goed voor elkaar hadden met elf man", aldus de aanvoerder van de Eindhovenaren voor de camera van RTL. 

"We konden er niet doorheen voetballen en telkens hadden ze een extra mannetje op de juiste plek. Toen ze met tien kwamen te staan moesten ze ons meer ruimte geven", vervolgt De Jong, die collega-spits Ricardo Pepi uiteindelijk de winnende zag maken. 

"Ik moet ook een compliment geven aan de jongens die erin komen", is De Jong complimenteus. "Yorbe Vertessen, Pepi die een geweldige goal maakt. Het team bestaat uit meer dan elf spelers", besluit de spits.