Twee zeges werpen vruchten af: Oranje passeert Portugal op FIFA-ranking

Twee zeges werpen vruchten af: Oranje passeert Portugal op FIFA-ranking

30-11-2023 12:15
33

Het Nederlands elftal is gestegen op de FIFA-wereldranglijst. De formatie van bondscoach Ronald Koeman staat inmiddels zesde, één plek hoger dan afgelopen maand.

De FIFA publiceerde donderdag de nieuwe ranking. Oranje passeert door de opmars Portugal en heeft nu de top-vijf in zicht. Die top-vijf bestaat uit nummer één Argentinië, Frankrijk, Engeland, België en Brazilië, dat vanwege de belabberde vorm twee posities is gezakt. Afgelopen jaar stond Oranje ook al eens zesde. 

De stijging van het Nederlands elftal is te verklaren aan de hand van de recente rersultaten. Oranje versloeg eerder deze maand zowel Ierland (1-0) als Gibraltar (0-6), waarmee het plaatsing voor het EK van volgend jaar in Duitsland veiligstelde. 

Het land dat de meeste plekken is gestegen, is de Comoren. De Eilandengroep laat de 128e plek achter zich en stoot door naar plek 119. EK-gastland Duitsland bivakkeert nog altijd op de zestiende plek. Ook onder de nieuwe bondscoach Julian Nagelsmann wil het vooralsnog niet echt vlotten. Onlangs werd er nog verloren van Turkije en van Oostenrijk.