Perez kraakt Steijn indirect: 'Dit is toch het eerste wat je doet bij Ajax?'

Perez kraakt Steijn indirect: 'Dit is toch het eerste wat je doet bij Ajax?'

30-11-2023 19:13 Laatste update: 19:42
28

Ajax moet fysiek een flinke inhaalslag maken op de concurrentie, zo blijkt uit data van ESPN. Kenneth Perez vindt het bijzonder dat de klad erin is gekomen in Amsterdam sinds het vertrek van Erik ten Hag in de zomer van 2022.

Ajax is sinds het laatste kampioensjaar gemiddeld steeds minder gaan lopen én doet dat met een lagere intensiteit. Vorige week claimde Wilfred Genee bij Veronica Offside dat 'iedereen binnen Ajax zich helemaal rot is geschrokken' van de fysieke data. "Ik begrijp het niet", reageert Perez bij ESPN. "Als trainer in deze tijd, is dit toch het eerste wat je doet?"

"Zorg dat het fysieke deel op niveau is, op peil is", vervolgt de ESPN-analist, waarmee hij indirect kritiek levert op Maurice Steijn. "Wat is de norm? Wat moeten we minimaal gaan halen om überhaupt een kans te maken? Want je kan technisch en tactisch nog zo goed zijn, als je niet de inhoud hebt en high intensity-loopjes kan maken, ben je nergens."

Perez noemt Arne Slot en Peter Bosz als voorbeelden van hoe het wél moet. "Conditie is ook het makkelijkste gedeelte", haakt Pierre van Hooijdonk in. "Daar heb je ook specialisten voor."