'PSV had heel lang niets te vertellen, maar alles valt tegenwoordig goed'

'PSV had heel lang niets te vertellen, maar alles valt tegenwoordig goed'

01-12-2023 12:22
75

Niet alleen won PSV voor het eerst in zestien jaar een uitwedstrijd in de Champions Legue, het leverde en passant een ticket voor de achtste finales op. Toch houdt Kenneth Perez gemengde gevoelens over aan de 2-3 zege van de Eindhovenaren bij Sevilla.

PSV keek lang tegen een 2-0 achterstand aan in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, maar na een rode kaart voor Lucas Ocampos kantelde het duel volledig. "Ik vond het heel teleurstellend dat de koploper van de Eredivisie tegen de nummer 15 van Spanje niet durfde te voetballen en met weinig vertrouwen leek te spelen", reageert Perez bij ESPN. "De eerste tien minuten na de rode kaart was het nog matig, maar de laatste twintig minuten was een masterclass van 11 tegen 10."

Danny Koevermans is een stuk minder kritisch. "Bij Sevilla een uitwedstrijd in Europa spelen is altijd lastig. Dan telt de stand op de ranglijst echt niet", benadrukt de oud-spits van PSV, die zag dat de ploeg van Peter Bosz het lang moeilijk had. "Je hebt heel lang niets te vertellen, maar alles valt tegenwoordig goed." Daarmee doelt hij vooral op de rode kaart en de 2-1 van Ismael Saibari. "Als hij nog honderd keer zo’n bal raakt, gaat die er nooit in."

Perez vindt het lastig te voorspellen hoe ver dit PSV kan komen in de Champions League. "Het heeft alles te maken met de loting hoe ver ze kunnen komen." Koevermans ziet wel perspectief, gezien de individuele klasse. "In een kolkend Phillips Stadion kan er van alles gebeuren. Waarom kan dit PSV niet ver komen?"