Rangers pikt nieuwe directeur op bij PSV: 'Een cruciale rol voor de strategie'

Rangers pikt nieuwe directeur op bij PSV: 'Een cruciale rol voor de strategie'

01-12-2023 18:22 Laatste update: 18:29
15

PSV-scout Nils Koppen gaat aan de slag bij Rangers FC. De Schotten maken bekend dat de geboren Belg aan de slag gaat als Director of Football Recruitment, waar hij zich onder meer met het transferbeleid bezig gaat houden.

Koppen is sinds 2020 werkzaam als scout bij PSV. Deze zomer is hij zelfs gepromoveerd tot coördinator scouting, maar na de jaarwisseling zal hij de club verlaten. Koppen gaat namelijk aan de slag bij Rangers, waar hij dus Director of Football Recruitment wordt. 'Koppen krijgt de taak om ervoor te zorgen dat de club een spelershandelsmodel heeft dat beter wordt, terwijl hij ook leiding gaat geven aan de recent hernieuwde scoutingopstelling in het Rangers Training Centre, schrijft de club in zijn statement.

In Glasgow wordt Koppen geen directeur voetbalzaken, maar hij gaat zich dus weldegelijk bemoeien met het spelersbeleid van Rangers. Als alles meezit met het verkrijgen van een werkvergunning, begint Koppen op 2 januari. "Ik ben verheugd om me te verbinden aan zo'n prestigieuze club, in een cruciale rol voor de strategie van de club.

"De voorzitter en algemeen directeur van Rangers hebben de afgelopen tijd allebei duidelijk gemaakt dat ons spelershandelsmodel beter en op een regelmatigere basis moet functioneren", zegt Koppen. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het scoutingteam dat al hier bij de club is en onze doelen de komende jaren te bereiken."