Bruggink blikt terug op Brobbey-incident: 'Stond met tranen in mijn ogen'

Bruggink blikt terug op Brobbey-incident: 'Stond met tranen in mijn ogen'

17-12-2023 11:29 Laatste update: 11:36
47

Arnold Bruggink, technisch directeur van FC Twente, is nog steeds geraakt door het incident eind vorig seizoen met Brian Brobbey. De Ajax-spits werd eind vorig seizoen racistisch bejegend door een FC Twente supporter die hierna een rake klap ontving van Steven Berghuis.

"Toen ik hoorde dat dit gebeurd was, ben ik meteen op zoek gegaan naar Brian", vertelt Bruggink bij Goedemorgen Eredivisie. "Je kunt niets anders dan meteen excuses aanbieden. Die bus van Ajax stond al 80 meter verderop om mensen weg te houden. En toch heb je er altijd eentje tussen zitten. Het is als club ook vermoeiend. Je haalt ze nooit allemaal weg", vertelt de technisch directeur geëmotioneerd.

Op dat moment wilde Bruggink meteen aan Brobbey laten merken hoe FC Twente over het incident dacht. "Je moet dan meteen optreden als club. Ik vond het echt verschrikkelijk en stond met tranen in mijn ogen. Dat meen ik serieus."

Steven Berghuis kreeg een schorsing van drie duels vanwege de gebeurtenis. De zestienjarige jongen die Brobbey racistisch bejegende kreeg een werkstraf opgelegd.