Feyenoord is veel te sterk voor Heracles en boekt ruime zege in Almelo

Feyenoord is veel te sterk voor Heracles en boekt ruime zege in Almelo

17-12-2023 16:22 Laatste update: 16:27
61

Feyenoord heeft in de Eredivisie een eenvoudige zege geboekt. In Almelo kende het weinig moeite met Heracles, en pakte de ploeg van trainer Arne Slot de zege dankzij een dubbelslag van Calvin Stengs en goals van Lutsharel Geertruida en Quinten Timber: 0-4.

Na drie minuten kwam Feyenoord met het eerste gevaar. Uit een corner kopte Wieffer een bal over de goal van Heracles-doelman Michael Brouwer. Een minuut later was het wél raak. Santiago Gimenez gunt de kans aan Calvin Stengs, die hem in het doel schuift: Feyenoord op een 0-1 voorsprong. Daar bleef het niet bij voor Stengs, die na twintig minuten ook zijn tweede van de middag maakt. Hartman geeft voor en Stengs tikt binnen. Even kijkt de VAR naar mogelijk buitenspel, maar het doelpunt wordt goedgekeurd, waardoor de Rotterdammers al snel comfortabel aan de leiding gaan.

Heracles kruipt langzamerhand iets meer uit de schulp, en komt via Mario Engels tot het eerste echte gevaar. De Duitser probeert een voorzet binnen te glijden, maar kan de bal net niet bereiken. Een soortgelijke kans volgt niet veel later voor Bryan Limbombe, maar ook hij kan nét niet bij de bal. Feyenoord lijkt de scherpte enigszins te verliezen en de ploeg uit Almelo dringt voorzichtig aan.

Vroeg na rust maakt Feyenoord aan alle onzekerheid een einde. Lutsharel Geertruida tikt binnen bij de tweede paal, en zet de ploeg van Slot op 0-3. Luka Ivanusec krijgt niet veel later de kans op de 0-4, na een fraaie pass van Stengs, die de bal over de verdedigers wipt. De Kroaat weet de kans echter niet te verzilveren. Na een uur spelen is daar alsnog de volgende goal van Feyenoord. Vanaf de rand van het zestienmetergebied haalt Quiten Timber uit: 0-4.

Brouwer voorkomt vervolgens erger voor de Heraclieden. David Hancko verlengt de bal uit een corner, maar de keeper weet de bal te keren. Ook de rebound wordt gepakt. Ook Timber krijgt nog een goede kans, maar de middenvelder maakt zijn tweede niet, en schiet de bal over. Het blijft bij 0-4, en zo vestigt Feyenoord zich stevig op de tweede plaats in de Eredivisie.