Slot kijkt met open mond naar Feyenoord: 'Minuut 53 ga ik niet snel vergeten'

Slot kijkt met open mond naar Feyenoord: 'Minuut 53 ga ik niet snel vergeten'

17-12-2023 17:10 Laatste update: 17:18
51

Arne Slot heeft bij vlagen genoten van Feyenoord in de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Met name minuut 53 van het uitduel met Heracles Almelo (0-4) gaat de trainer van Feyenoord 'niet snel meer vergeten'.

"Ik heb heel veel gezien wat ik de afgelopen weken óók heb gezien, maar gelukkig leidt het vandaag tot goals", vangt Slot aan bij ESPN. "Deze aanvallen kun je één op één plakken op de aanvallen die we tegen Celtic op de mat hebben gelegd. Misschien is het mede door de weerstand dat we dan nu wel in staat zijn om het om te zetten in goals, maar minuut 53 ga ik niet snel vergeten."

"Dat was zo’n mooie aanval", vervolgt Slot. "Die niet telde, zoals ook die prachtige aanval tegen Celtic niet telde. Maar we hebben een paar mooie goals gemaakt, ook uit mooie aanvallen." In de 53e minuut wipte Calvin Stengs de bal subtiel over de verdediging heen, waarna Luka Ivanusec er niet in slaagde om de kans te verzilveren.

"Vandaag was het niveauverschil zo groot, dan maakt het in principe geen verschil of het op zo’n moment wel of niet wordt goedgekeurd", stelt Slot over de tweede goal van Stengs, waar de VAR nog even in leek te grijpen. "Er zijn wedstrijden waarin zo’n beslissing meer verschil maakt, bijvoorbeeld die in Glasgow. Het was op dat moment lekker, want Stengs maakte er vandaag de 0-2 mee, maar je hebt het nog liever op momenten dat het er écht toe doet", glimlacht Slot.