PSV wacht fraai affiche: Eindhovenaren treffen Dortmund in Champions League

PSV wacht fraai affiche: Eindhovenaren treffen Dortmund in Champions League

18-12-2023 12:15 Laatste update: 12:23
209

PSV wacht een prachtig affiche in de achtste finale van de Champions League. De Eredivisie-koploper werd maandag tijdens de loting in Nyon gekoppeld aan Borussia Dortmund. Daarmee ontliep PSV enkele grootmachten.

De Eindhovenaren wisten op voorhand dat ze de borst nat konden maken. De ploeg van Peter Bosz eindigde als tweede in zijn poule, achter Arsenal. Daardoor waren groepswinnaars Bayern München, Real Madrid, Manchester City, FC Barcelona, Real Sociedad, Atlético Madrid en Borussia Dortmund de mogelijke tegenstanders. John Terry, die assisteerde tijdens de loting, koppelde PSV aan de Duitse topclub.

Voor PSV is het een weerzien met Donyell Malen, al is het nog wel de vraag of de Oranje-international geen transfer maakt in januari. De ploeg van Edin Terzic staat momenteel vijfde in de Bundesliga, met een achterstand van dertien punten op koploper Bayer Leverkusen. Die Schwarzgelben imponeerden wel in de Champions League door in de poule des doods, met PSG, AC Milan en Newcastle United, als eerste te eindigen.

Ook voor Peter Bosz zal de tegenstander herinneringen oproepen. Hij verruilde Ajax in 2017 voor Dortmund, maar werd al na een halfjaar ontslagen. Bij PSV maakt hij momenteel wel grote indruk. De Eindhovenaren bleven de hele eerste seizoenshelft foutloos in de Eredivisie en bleven Sevilla en RC Lens voor in de Champions League-groep.

Voor PSV is het de eerste keer sinds 2015/16 dat het in de knock-outfase van het miljardenbal staat. Destijds was Atlético na strafschoppen te sterk. PSV speelt, als runner-up, zijn eerste duel in de achtste finale van de Champions League in het eigen Philips Stadion. De speeldata zijn 13/14/20/21 februari en 5/6/12/13 maart.