Champions League-loting: Barça tegen Napoli, Real treft Leipzig van Simons

Champions League-loting: Barça tegen Napoli, Real treft Leipzig van Simons

18-12-2023 12:30
30

FC Barcelona neemt het in de achtste finales van de Champions League op tegen Napoli. De Spaanse en Italiaanse kampioen werden maandag aan elkaar gekoppeld tijdens de loting in Nyon. Titelhouder Manchester City neemt het op tegen FC Kopenhagen.

De Denen wisten verrassen in de groepsfase door achter Bayern München als tweede te eindigen in de poule, nog voor Galatasaray en het Manchester United van Erik ten Hag. Nu wacht met Manchester City een enorme uitdaging.

Ook Barça kan aan de bak. De Catalaanse ploeg van Frenkie de Jong, die na twee jaar weer wist door te dringen tot de knock-outfase, neemt het op tegen het Napoli van Victor Osimhen en Khvicha Kvaratskhelia. Met Real Madrid werd een andere Spaanse grootmacht gekoppeld aan het RB Leipzig van Xavi Simons. Real Sociedad, de derde Spaanse club, trof het minder. De Basken werden knap groepswinnaar, maar nemen het nu op tegen Paris Saint-Germain.

Arsenal, tegenstander van PSV in de groepsfase, treft FC Porto. Bayern München staat tegenover Feyenoord-opponent SS Lazio. Atlético Madrid en Internazionale kruisen eveneens de degens.

De wedstrijden in de achtste finale van de Champions League worden gespeeld op 13/14/20/21 februari en 5/6/12/13 maart.

De volledige loting
FC Porto - Arsenal
Napoli - FC Barcelona
Paris Saint-Germain - Real Sociedad
Internazionale - Atlético Madrid
PSV - Borussia Dortmund
Lazio - Bayern München
Kopenhagen - Manchester City
RB Leipzig - Real Madrid