Van Basten ziet teken aan de wand bij Ajax: 'Als hij captain is, mis je kwaliteit'

Van Basten ziet teken aan de wand bij Ajax: 'Als hij captain is, mis je kwaliteit'

19-12-2023 09:37
67

Jorrel Hato was donderdag tegen AEK Athene aanvoerder en dat geeft volgens Marco van Basten wel erg veel aan hoe Ajax er op dit moment voor staat. Dat vertelt de analist in Rondo. Ook Ruud Gullit vindt Hato wel goed, maar hij moet ook nog veel leren.

"Het is lastig zoeken om een aanvoerder te vinden", vertelt Van Basten over de captainskwestie in Amsterdam. "Als je bij een zeventienjarige jongen uitkomt, dan geeft dat wel aan dat je kwaliteit mist in je ploeg. Dat valt ook wel te zien als je dan bij een jongen van zeventien uitkomt. Dat valt ook wel te zien als je thuis tegen Zwolle nog niet kan winnen. Dan is er iets niet helemaal in orde."

Wedden

Meer odds

"Hij is een hele goede voetballer, maar jong nog", vertelt Gullit over Hato. "Hij heeft wel iemand naast zich nodig die hem helpt, maar het lijkt nu alsof hij die andere jongen moet helpen. Zeventien jaar, dat kan natuurlijk niet. Dan moet je op zo’n leeftijd dingen doen die je niet geleerd worden. Die moet je zelf leren. Het kan nu ook gewoon niet anders, maar wel een hele goede speler. Die moet je ook beschermen."