Excelsior door oog van de naald tegen Spakenburg: ook Fortuna pakt zege

19-12-2023 22:37
12

Excelsior is door het oog van de naald gekropen tegen stuntploeg Spakenburg in de KNVB Beker. De ploeg van Marinus Dijkhuizen had er, net als tegen FC Den Bosch, een verlenging voor nodig, maar wist uiteindelijk wel met 2-3 te winnen. Ook Fortuna Sittard, Excelsior Maassluis en SC Cambuur zien we terug in de volgende ronde van de KNVB Beker.

Excelsior was gewaarschuwd voor stuntploeg Spakenburg, maar toch liepen de Rotterdammers al rap tegen een achterstand aan. Ahmed El Azzouti scoorde namens de thuisploeg de openingstreffer, maar die werd door Excelsior vrij snel weer tenietgedaan. Lazaros Lamprou maakte er nog voor rust 1-1 van, waardoor beide ploeg met een gelijke stand de rust in gingen.

Na rust ging het scoreverloop eigenlijk precies hetzelfde als in de eerste helft. Na dik een uur spelen was het wederom El Azzouti die Spakenburg op voorsprong schoot tegen Excelsior. Het leek erop dat de amateurploeg al binnen negentig minuten de volgende Eredivisie-club uit het toernooi zou knikkeren, maar dat kwam niet uit. Masies Artien tikte een kwartier voor tijd de 2-2 in zijn eigen doel.

Uiteindelijk liep de wedstrijd uit op een bloedstollende verlenging. In die extra tijd was Excelsior net iets sterker dan Spakenburg. Nikolas Agrafiotis was de meest oplettende bij een rebound na een scot van Troy Parrott. De Griek maakte zo de 2-3 en zorgde ervoor dat Excelsior, wederom na verlenging, door is naar de volgende ronde van de KNVB Beker.

FC Eindhoven - Fortuna Sittard: 0-2
Ook Fortuna trof in FC Eindhoven een lastige tegenstander voor het doorgaan in de KNVB Beker, maar de ploeg van Danny Buijs kende weinig problemen. In de eerste helft was het Tijjani Noslin die de openingsgoal maakte en na rust deed Kaj Sierhuis daar nog een tweede bovenop. Een overtuigend Fortuna stoot daarom ook door naar de volgende ronde in het bekertoernooi.