Twente kijkt op tegen 'internationaal' PSV: Maar we willen ons meten met de top'

Twente kijkt op tegen 'internationaal' PSV: Maar we willen ons meten met de top'

20-12-2023 15:08 Laatste update: 15:12
68

Terwijl PSV over een nagenoeg fitte selectie beschikt, kampt FC Twente met de nodige personele problemen in aanloop naar het KNVB-bekerduel van donderdag. Toch houdt Joseph Oosting, trainer van de Tukkers, hoop op een goed resultaat. 

"Sommige jongens sluiten vanmiddag weer aan. We moeten kijken hoe zich dat ontwikkelt. Zo is het nog afwachten of Robin Pröpper beschikbaar is", vertelt Oosting op de clubwebsite van de Tukkers. De aanvoerder van Twente viel zondag in de wedstrijd tegen Sparta (2-2) uit met een hoofdblessure. "Ook Mees Hilgers en Michel Vlap zijn nog een vraagteken", aldus Oosting. 

Eerdit dit seizoen stonden beide teams in de competitie al tegenover elkaar. In de Grolsch Veste werd het toen 0-3. "In die wedstrijd begonnen we niet goed en in de fase dat we meer grip kregen moesten we met tien man verder”, geeft Oosting aan, die bovendien constateert dat PSV een 'internationale selectie' heeft en dat FC Twente het heel lastig gaat krijgen.

"Maar we hebben ambities", stelt Oosting strijdbaar. "We willen ons meten met de top van Nederland en dan is deze wedstrijd een mooi moment en een uitdaging om te kijken hoe goed we zijn. We kunnen terugkijken op een goede eerste seizoenshelft, tegen PSV willen we die lijn doortrekken."

Het bekerduel tussen PSV en FC Twente begint donderdag om 21.00 uur.