Eredivisionist Sparta sneuvelt in KNVB Beker: sterk ADO wint overtuigend

20-12-2023 20:39 Laatste update: 20:42
70

ADO Den Haag heeft Sparta Rotterdam woensdag uit de KNVB Beker geknikkerd. De nummer zeven van de Eredivisie kwam erg zwak voor de dag in de Hofstad, waar Daryl van Mieghem al na een paar minuten spelen scoorde.

Sparta trad allesbehalve aan met een B-ploeg. Vrijwel alle spelers die afgelopen zondag nog met 2-2 gelijkspeelde tegen FC Twente, stonden ook op het veld in Den Haag, waar de thuissupporters met rookbommen en fakkels voor een echte bekersfeer zorgde. Dat leek zijn vruchten af te werpen, want ADO begon ijzersterk. Al na vijf minuten spelen was het raak. Van Mieghem scoorde na een echte flipperkast.

De voorsprong was verdiend en had door ADO voor rust eigenlijk verdubbeld moeten worden. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie was simpelweg beter dan de Rotterdammers, die pas na rust echt voor het eerst gevaarlijk werden. Dat deed de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk via vleugelverdediger Djevencio van der Kust, aan wie een enorme kans niet besteed was.

De bezoekers probeerden in de slotfase nog wel een verlenging uit het vuur te slepen, maar dat lukte niet. Sterker nog, het werd zelfs 2-0 voor ADO. Vleugelaanvaller Joel Ideho maakte aan alle spanning een einde door de bal op zeer fraaie wijze achter Nick Olij te krullen. Die klap kwam Sparta met nog enkele minuten te spelen niet meer te boven, waardoor het bekeravontuur ervoor Rijsdijk en co. op zit. ADO mag binnenkort weer de koker in.