Driessen spreekt van 'ontplofte bom': 'Het is een historische doorbraak'

Driessen spreekt van 'ontplofte bom': 'Het is een historische doorbraak'

21-12-2023 12:10
56

Er is een bom ontploft bij de UEFA en de FIFA, zo stelt Valentijn Driessen. De Super League lijkt aanstaande, nu het Europese Hof van Justitie heeft vastgesteld dat de bonden clubs niet mogen vervolgen bij het opstarten van een Super League. In De Telegraaf spreekt Driessen van een historische doorbraak.

"Het toestaan door het Hof van zo'n nieuwe competitie, georganiseerd door clubs, zonder sancties van bonden als UEFA en FIFA is een ontplofte bom onder deze internationale voetbalinstituties", stelt Driessen. "Jarenlang hielden zij als monopolisten, als ware dictators het internationale club- en landenvoetbal in hun greep met de toe-eigening van alle media- en commerciële rechten. Die exclusiviteit is van tafel geveegd door het Europese Hof van Justitie."

"De uitspraak is veel meer omvattend dan alleen het organiseren van een internationale voetbalcompetitie door clubs. Het is een historische doorbraak", vervolgt de journalist. "UEFA en FIFA kunnen voetbalclubs als werkgevers en spelers als werknemers niet langer knechten. Zonder sancties voor clubs en spelers mogen zij eigen competities lanceren en deze commercieel uitbaten zoals de twaalf topclubs al van plan waren in april 2021."