Feyenoord samen met tientallen clubs tegen Super League

Feyenoord samen met tientallen clubs tegen Super League

21-12-2023 18:22 Laatste update: 18:43
105

De Super League kreeg donderdagochtend het goede nieuws dat de UEFA en FIFA de competitie niet meer mogen verbieden. A22Sports, de organisatoren van de topcompetitie, kwamen al met een opzet, maar het doorgaan van die Super League staat nu weer op losse schroeven. Een groot aantal clubs is tegen de competitie.

Een waslijst aan clubs gaf al aan tegen de Super League te zijn. Onder andere Borussia Dortmund, Internazionale, AS Roma, AS Monaco, Girona, Real Sociedad, Atalanta Bergamo en ons eigen Feyenoord zijn tegen de topcompetitie. De grootste voorstanders komen uit Spanje, dat blijven FC Barcelona en Real Madrid. Zij bleven ondanks de eerder boycot ook altijd achter het idee van een Super League staan. Ook de Premier League keerde zich als competitie tegen de Super League.

Wedden

Meer odds

Eerder op de dag sloeg de Super League nog een enorme slag met de uitspraak van het Europese hof. Die rechtbank besloot dat de UEFA en FIFA de topcompetitie niet meer mogen verbieden en dat ze ploegen ook niet mogen straffen die eraan meedoen. De Super League is een idee gestart in 2021 door twaalf topclubs, waarbij ze enkel nog tegen elkaar spelen als vervanger van de Champions League. Inmiddels is het format aangepast om het voor kleinere clubs ook aantrekkelijk te maken.

Feyenoord sprak zich in een statement al uit tegen de Super League. 'De club heeft nog niet gesproken met de mensen achter de Super League, maar het lijkt Feyenoord geen goed idee voor de ontwikkeling van het voetbal', klonk een gedeelte uit het statement van Feyenoord. Marcel Brands gaf namens PSV aan dat de club 'de ontwikkelingen rond de Super League met belangstelling volgt.'