'Van Halst en Steijn blokkeerden komst van Nederlands supertalent bij Ajax'

'Van Halst en Steijn blokkeerden komst van Nederlands supertalent bij Ajax'

23-12-2023 07:15 Laatste update: 09:53
153

Sven Mislintat had Joshua Zirkzee graag naar Ajax willen halen, maar werd daarin tegengewerkt door het trio Jan van Halst, Cees van Oevelen en Maurice Steijn. Dat blijkt uit een reconstructie van Het Parool

Door 'ontwikkelingen binnen Ajax, met commissarissen zonder draagvlak, een incomplete directie, disfunctionerende scouting en een onthoofde jeugdopleiding' ondervond Mislintat weinig tegenspraak. Maar Van Halst, als vooruitgeschoven man van de Raad van Commissarissen, bood samen met oud-jeugdspeler en commissaris Van Oevelen 'wel enig tegenspel', aldus de krant.

'Met Steijn keerden zij zich bijvoorbeeld tegen de door Mislintat gewenste komst van Joshua Zirkzee van Bologna', klinkt het in de reconstructie. Ajax koos daarom uiteindelijk voor Georges Mikautadze en Chuba Akpom.

De RvC van Ajax blokkeerde, na aanvankelijk eerst goedkeuring te hebben verleend, ook de transfer van Edoeard Spertsjan, omdat hij bij een Russische club onder contract stond. Een dergelijke transfer was volgens de RvC dan ook ongepast in verband met de oorlog in Oekraïne en de toen geldende sancties.