KNVB deelt meer informatie met Vitesse-supporters na protest in Zeist

KNVB deelt meer informatie met Vitesse-supporters na protest in Zeist

22-12-2023 23:40 Laatste update: 23-12-2023 00:19
53

De KNVB verschaft vóór 31 december duidelijkheid over de overnamekansen van de Amerikaan Coley Parry. Dat heeft de voetbalbond vrijdag aan de Arnhemse club laten weten. 

De uitspraak van de KNVB vormt slechts 'deel 1' van het hele overnameproces, meldt De Gelderlander. Het zou in dit geval alleen gaan over een rapport over de Amerikaan en de Common Group. Voor een echte overname is meer nodig. Een lopend onderzoek naar de Russische invloeden bij Vitesse is daarbij van groot belang. De KNVB verwacht daar in januari pas een uitspraak over te kunnen doen. 

De KNVB komt met meer details over de overnamezaak nadat eerder deze week een groep boze Vitesse-supporters verhaal was komen halen in Zeist. De voetbalbond beloofde toen in gesprek te gaan met de supporters.

Vitesse moet desalniettemin rekening houden met het scenario waarin Parry niet als grootaandeelhouder kan worden gepresenteerd. Vitesse heeft in dat geval een 'plan B' achter de hand, mét Parry. De Amerikaan mag namelijk wel een minderheidsaandeel nemen in de club. Volgens de krant mag hij zonder problemen tot 24,9 procent van de aandelen in handen nemen. 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal of luister de aflevering op Spotify!