Lodewijks is een taaie: 'Hij schopte mijn kop open, ik had zeven hechtingen nodig'

Lodewijks is een taaie: 'Hij schopte mijn kop open, ik had zeven hechtingen nodig'

24-12-2023 09:14
31

Patrick Lodewijks speelde in zijn carrière voor PSV, FC Groningen en Feyenoord. In dienst van de Eindhovenaren raakte de doelman tot twee keer toe flink gewond aan zijn gezicht.

"Hier en hier", vertelt Lodewijk in gesprek met het Algemeen Dagblad, terwijl hij naar de littekens op zijn wangen wijst. "Dat zijn noppen." De markante doelman liep tijdens een duel met FC Eindhoven een flinke hoofdblessure op. "Ik speelde een westrijd met het tweede van PSV tegen het tweede van FC Eindhoven. Ik was nog jong, het veld was nat en er schoot een bal tussendoor", schetst Lodewijk.

"Peter Coumans van Eindhoven kwam zo met zijn schoen naar voren, in mijn gezicht." Één van zijn noppen stak helemaal door het gezicht van de doelman. "Daar kon ik mijn tong doorheen steken", grapt hij. "En hij kreeg niet eens rood!"

Dat was overigens niet de enige keer dat de doelman verwondingen in zijn gezicht opliep. In 1998 gebeurde dat ook in de Amsterdam Arena. Toenmalig Ajacied Dani schopte toen 'zijn kop open'. "Ik had zeven hechtingen in mijn wenkbrauw, dat is op het veld gehecht. Daarna heb ik nog twaalf minuten gespeeld, waar ik niks meer van weet."