'Spectaculaire Schotse rentree lonkt voor Van Veen: topclub toont interesse'

'Spectaculaire Schotse rentree lonkt voor Van Veen: topclub toont interesse'

26-12-2023 13:40 Laatste update: 13:56
69

Kevin van Veen geniet belangstelling van Rangers FC. Dat meldt het Dagblad van het Noorden, terwijl ook The Scottish Sun weet van de interesse. De spits kwam afgelopen zomer met veel bombarie naar FC Groningen, maar een vertrek uit de Euroborg is bespreekbaar, zo maakte Wouter Gudde eerder al bekend. 

Gudde, de algemeen directeur van Groningen, zei tegen hetzelfde Dagblad van het Noorden al dat Groningen zal luisteren, mochten clubs zich deze winter melden voor Van Veen. Dat lijkt te gaan gebeuren, want 'meerdere clubs' uit de Schotse Premier League hebben interesse in Van Veen, zo onthult de zaakwaarnemer van de spits aan het regionale medium. Tot die clubs behoort dus ook de Schotse topclub Rangers. 

Wedden

Meer odds

De verwachtingen waren groot toen Groningen afgelopen zomer aan de haal ging met Van Veen, die vorig seizoen nog 29 doelpunten maakte voor Motherwell. In de Keuken Kampioen Divisie wilde het echter maar niet vlotten. Op een gegeven moment werd hij zelfs wisselspeler en vocht hij kleine relletjes uit met zijn trainer Dick Lukkien. 

Laatstgenoemde liet weten dat de spits 'zeer welkom is' om terug te keren naar de winterstop, maar of dat ook gaat gebeuren, 'is echter een heel andere kwestie', zo is te lezen. Van Veen is momenteel al in Schotland. Onlangs liet Groningen hem gaan om daar de laatste weken voorafgaand aan de bevalling van zijn vrouw bij te wonen. Het kindje is inmiddels geboren, wat het voor Van Veen wellicht nog lastiger maakt om in Nederland te blijven voetballen. 

Mocht Van Veen daadwerkelijk naar Rangers verkassen, dan krijgt de Schotse topclub een nog hoger Nederlands gehalte. Ook Danilo, Cyriel Dessers én Sam Lammers, alle drie spelers met een Eredivisie-verleden, staan onder contract in Glasgow.