Hato: 'Jammer genoeg hoorde ik het niet van de trainer, liever van hem vernomen'

Hato: 'Jammer genoeg hoorde ik het niet van de trainer, liever van hem vernomen'

27-12-2023 18:13
79

Jorrel Hato blikt in gesprek met ESPN terug op 2023, dat in persoonlijk opzicht een heel bijzonder jaar was. De zeventienjarige Ajax-verdediger debuteerde in de hoofdmacht én in het Nederlands elftal en droeg de aanvoerdersband bij Ajax 1.

Bij afwezigheid van Steven Bergwijn en Steven Berghuis droeg Hato in de Europa League-wedstrijd tegen AEK Athene de aanvoerdersband. "Een enorme eer", glundert hij. Een dag voor de wedstrijd, op de persconferentie, maakte trainer John van 't Schip bekend dat Hato de captain zou zijn. "Jammer genoeg hoorde ik het niet van de trainer zelf. Niet dat ik het vervelend vond, maar ik had het liever gewoon één-op-één van de trainer vernomen."

Wedden

Meer odds

Nooit eerder begon Ajax met een zeventienjarige aanvoerder aan een wedstrijd. Hato was zelfs de jongste captain van een Nederlandse club ooit in Europa. "Het is mooi, maar geen doel op zich. Of ik graag aanvoerder wil zijn? Ja."

Hoewel Ajax een dramatisch jaar kende, kan Hato meerdere hoogtepunten opnoemen. Zijn mooiste moment van het kalenderjaar? "Dan ga ik toch voor mijn debuut in het Nederlands elftal."