Hoofdprijs voor Feyenoord verwacht: 'Dan ga je boven de 50 miljoen zitten'

Hoofdprijs voor Feyenoord verwacht: 'Dan ga je boven de 50 miljoen zitten'

29-12-2023 17:56
100

John Metgod vraagt zich af of Santiago Gimenez er goed aan doet om in 2024 al de stap naar een Europese topclub te zetten. Tegelijkertijd weet het clubicoon dat het voor zowel Feyenoord als de Mexicaan zelf heel lastig wordt om 'nee' te zeggen.

Gimenez wordt in verband gebracht met clubs uit de Premier League, Serie A, La Liga en Bundesliga. Metgod verwacht dat de 22-jarige spits de hoofdprijs gaat opleveren. "Als je naar de markt kijkt, dan ga je wel boven de vijftig miljoen zitten", vertelt hij aan VoetbalNieuws. Bedragen die voor Feyenoord niet te weigeren zijn. "Dan ben je eigenlijk een dief van je eigen portemonnee."

Toch twijfelt Metgod of het voor Gimenez verstandig is om zo'n grote stap te zetten. "Hij toont in de Nederlandse competitie aan dat hij iemand is die een neusje voor de goal heeft. Maar waar het nou omgaat is dat als hij nú de stap zou maken naar de absolute top, dan slaat hij volgens mij nog wel een stapje over."

De 65-jarige trainer snapt echter dat de verleiding groot is. "Ik snap donders goed dat het heel moeilijk is om tegen clubs als Real Madrid of Atlético nee te zeggen, als die met serieuze interesse komen. Maar dan maak je wel een stap naar een ploeg waar je ook moet accepteren dat je niet iedere wedstrijd zal gaan spelen. En waar je in mindere periodes niet vaak speelt."

"Als je bij Feyenoord zal blijven, ervan uitgaand dat je volgend seizoen weer in de Champions League speelt, dan is die kans natuurlijk veel beter", vervolgt Metgod. "Dan maak je een logische ontwikkeling door. De andere kant van het verhaal is natuurlijk als zulke clubs van formaat belangstelling tonen, ga dan maar eens nee zeggen. Even los van het financiële, want iedereen heeft het daar natuurlijk direct over. Maar over het hele plaatje, dan is het verdomde moeilijk om nee te zeggen."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!