De Graafschap was dicht bij komst Ajax-basisspeler: 'Ze dachten er lang over'

De Graafschap was dicht bij komst Ajax-basisspeler: 'Ze dachten er lang over'

2 januari - 20:02
15

Kristian Hlynsson was afgelopen zomer dicht bij een overstap naar De Graafschap. Dat onthult Peter Bijvelds, de technisch manager van de Superboeren. Ajax gaf uiteindelijk geen groen licht voor de move van Hlynsson.

Dit seizoen heeft Hlynsson zichzelf in de basis geknokt bij Ajax. Het scheelde echter niet veel, of de IJslander was nu speler van De Graafschap. De club uit Doetinchem was afgelopen zomer namelijk op zoek naar een nieuwe aanvallende middenvelder. "We zijn uiteindelijk uitgekomen bij Simon Colyn, maar ik was ook heel druk bezig met Hlynsson van Ajax", zegt Bijvelds in De Stem van De Vijverberg.

Wedden

Meer odds

"Uiteindelijk is dat niet gelukt, omdat Ajax het niet toeliet", gaat Bijvelds verder. "Ze hebben er wel nog best lang over nagedacht. Dat het zo snel kan gaan, is wat voetbal mooi maakt. Het verhaal dat ik nu vertel is namelijk bijna apart, maar dit is slechts een half seizoen geleden."

Bijvelds vertelt niet of De Graafschap inzette op een koop- of huurdeal met Ajax. De Superboeren namen Colyn uiteindelijk definitief over van PSV. De Canadees was tot dusver goed voor vier goals en twee assists in zeventien Keuken Kampioen Divisie-optredens.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!