Slot weet waar hij aan wil werken bij Feyenoord: 'Krijgt heel veel aandacht hier'

Slot weet waar hij aan wil werken bij Feyenoord: 'Krijgt heel veel aandacht hier'

4 januari - 08:17 Laatste update: 09:45
47

Arne Slot gaat op trainingskamp met Feyenoord de nadruk leggen op het druk zetten van de aanvallende linie. Dat vertelt de coach in gesprek met het Algemeen Dagblad. Voornamelijk zijn spits Santiago Gimenez moet slimmer worden in het ‘aanlopen’ op de defensie van de tegenstander.

"Met name onze voorste spelers moeten met veel meer tempo en energie gaan aanlopen", vertelt Slot over zijn aanval. Met aanlopen bedoeld Slot het druk zetten op de linies van een tegenstander. "Dat aanlopen gaat heel veel aandacht krijgen. Dus hoe wij onze manier van druk zetten op een hoger tempo en in een hogere intensiteit vorm kunnen gaan geven." Gimenez moet daarin een belangrijke leider worden voor de aanvalslinie.

Slot is nog niet tevreden over het 'aanlopen' in de eerste seizoenshelft. Het omschakelen en druk zetten was zeker een verbeterpunt, aldus de coach. "Dan waren spelers te langzaam terug in positie, waardoor de tweede bal bij de tegenstander valt. Soms moet je meer lopen omdat je minder wil druk zetten. Dat is misschien een Cruijffiaanse uitspraak. Maar ons 'aanlopen', daar moeten we in verbeteren."

Het spel zonder bal blijft op veel facetten een aandachtspunt voor Slot. "Wij willen fysiek graag onze tegenstander domineren. Dan moeten we dus zorgen dat we op dat vlak substantieel meer leveren dan andere clubs. Dat is in veel wedstrijden gelukt, maar niet in alle wedstrijden. We moeten dus nog agressiever ons spel zonder bal gaan oppakken."

Beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkse Africa Cup ooit!