Interim-directeur langer bij Vitesse: 'Wil de supporters niet in de steek laten'

Interim-directeur langer bij Vitesse: 'Wil de supporters niet in de steek laten'

4 januari - 17:18
34

Peter Rovers blijft langer aan als algemeen directeur van Vitesse. Rovers zou eigenlijk tot 1 januari actief zijn als interim-directeur, maar die periode is nu verlengd. De bestuurder zal tot aan het einde van het lopende seizoen de honneurs waarnemen, zo meldt Vitesse via de eigen kanalen.

Rovers volgde in maart 2023 Pascal van Wijk op, na eerder al commercieel directeur van Vitesse te zijn geweest. De interim-directeur moet Vitesse door moeilijke tijden heen zien te helpen, maar loopt niet weg voor die verantwoordelijkheid. "Wanneer het lastig wordt, moet je niet weglopen. Dan moet je je rug rechten en met elkaar de strijd aangaan. Ik wil de supporters, club en medewerkers niet in de steek laten en er alles aan blijven doen om het lopende proces tot een goed einde te brengen", aldus Rovers.

Wedden

Meer odds

De moeilijke fase waarin Vitesse zich bevindt heeft alles te maken met het overnameproces dat speelt rond de club. Coley Parry wil de Arnhemse club overnemen, maar daarmee gaat een ingewikkeld proces gemoeid met de licentiecommissie, waarbij eerder zelfs al werd vermeld dat de toekomst van Vitesse gevaar loopt.

Binnen de club heeft men het volste vertrouwen in Rovers, zo stelt Peter van Brussel namens de Raad van Commissarissen. "Het afgelopen jaar heeft Peter zich volop gefocust op het overnamedossier en mogelijke alternatieven, mocht de overname onverhoopt geen goedkeuring krijgen. Met onder andere die kennis is het de enige juiste beslissing om met elkaar door te gaan de komende periode."