Boskamp vermijdt Varkenoord door overleden vriend: 'Ik mis hem verschrikkelijk'

Boskamp vermijdt Varkenoord door overleden vriend: 'Ik mis hem verschrikkelijk'

6 januari - 12:37 Laatste update: 16:47
40

Jan Boskamp kwam in 2022 voor het laatst op trainingscomplex Varkenoord en dat heeft alles te maken met het overlijden van Wim Jansen. De 75-jarige analist mist zijn boezemvriend nog elke dag. 

Boskamp geeft in een openhartig gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat het overlijden van Jansen nog altijd veel impact heeft. "Het komt zo vaak voor dat ik langs Varkenoord rijd en ik tegen mezelf zeg: je gaat er godver nú heen, Jantje. Om Cor (Adriaanse, red.) te zien. En Gassie (Gaston Taument, red.). Mannen met wie ik daar wel tienduizenden keren heb zitten ouwehoeren. Maar iets weerhoudt me."

De oud-voetballer had vorig jaar hartproblemen en denkt niet graag na over de dood. "Sta ik daar, vlak bij de ingang en voel ik mezelf alweer gas geven. Onbewust rijd ik steeds weer door. Snap je dat nou? Ik wil op Varkenoord zijn, maar het gaat gewoon niet. Echt, hij is de beste vriend die je je maar kunt wensen. Nu nog, als ik de Kuip in loop, kijk ik altijd eerst of Wimpie er zit. Wandel ik als vanzelf naar zijn unit. Gewoon omdat ik dit altijd deed wanneer ik het stadion in kwam", vervolgt Boskamp. "Echt, ik mis hem verschrikkelijk, elke seconde van de dag. Weet je, mensen zeggen weleens: verdriet slijt. Nou, donderstraal maar op."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!