Slot raadt transfer af voor Feyenoord-tweetal: 'Ze zullen vast ook naar EK kijken'

Slot raadt transfer af voor Feyenoord-tweetal: 'Ze zullen vast ook naar EK kijken'

6 januari - 20:50
34

Arne Slot denkt dat Quilindschy Hartman en Mats Wieffer nog genoeg uitdagingen bij Feyenoord hebben, voordat ze rijp zijn voor een transfer. De oefenmeester van Feyenoord weet ook al welk argument hij in zal brengen om het tweetal te overtuigen om te blijven, mochten clubs deze winter door willen pakken.

Hartman en Wieffer speelden zich vorig seizoen samen razendsnel in het elftal bij Feyenoord. Verschillende clubs houden de linksback en middenvelder ook in de gaten. Zouden de twee al klaar zijn voor een transfer? "Het is nog maar een jaar, dat hij op dit niveau speelt", begint Slot bij ESPN over Wieffer. "Het is ook niet zo dat hij bij ons de Champions League, de Europa League of de Conference League heeft gewonnen."

"Hij is wel kampioen geworden, maar er is nog ruimte genoeg voor hem om te verbeteren", gaat Slot verder. "Dat hij al bij onze belangrijkste en beste spelers hoort, is ook helder. En eigenlijk kan je hetzelfde verhaal voor Quilindschy Hartman vertellen."

Slot ziet nog een andere belangrijke reden voor Hartman en Wieffer om nog niet te vertrekken uit De Kuip. "Ik denk ook dat ze allebei met heel veel interesse naar het EK zullen kijken. Dat is een argument dat ik zal inbrengen, als er een club in de winter zou komen", zegt Slot met een glimlach. "Bij ons zijn ze redelijk verzekerd van speeltijd, als ze hun eigen niveau vasthouden. Dat vergroot ook weer de kans om het EK mee te maken."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!