Van de Looi strooit met complimenten bij Heracles: 'Geweldig, echt ge-wel-dig'

Van de Looi strooit met complimenten bij Heracles: 'Geweldig, echt ge-wel-dig'

13 januari - 08:25
21

Erwin van de Looi kende vrijdag een succesvol debuut als trainer van Heracles Almelo. Hij is trots op zijn team, dat met 1-2 wist te winnen bij RKC Waalwijk.

Hoewel het duel in het Mandemakers Stadion lange tijd veel weg had van een degradatiekraker, is Van de Looi dik tevreden. "Je weet dat er weinig tijd is om het plan aan iedereen duidelijk te maken", zegt hij tegen RTV Oost. "Daar hebben we ongeveer negen dagen de tijd voor gehad. Als ze dan zo spelen, dan kan ik alleen maar heel erg trots op ze zijn."

"De instelling was geweldig. Echt ge-wel-dig", prijst Van de Looi. "Iedereen was er klaar voor en dacht hetzelfde. De drive, het werken voor elkaar, de wil om de wedstrijd tot een goed einde te brengen... Dat we na ons na de gelijkmaker terugknokken zegt veel over de veerkracht in deze ploeg. Dat zijn mooie voorwaarden om het uit te bouwen."

Van de Looi tilt niet te zwaar aan de statistieken. Zo had RKC meer balbezit (55 procent), noteerde het een hogere expected goals-waarde (1.81 om 1.15) én schoot het vaker op doel (8 vs 2). Spits Michiel Kramer vond dan ook dat de thuisploeg verdiende te winnen. De Heracles-coach ziet het anders. "RKC speelde misschien met wat meer opportunisme. Ballen van de zijkant erin pompen lijkt dan heel gevaarlijk, terwijl het wel meevalt. Ik denk dat wij beter wisten wat we wilden. Het maakt ook weinig uit: wij gaan hier met drie punten weg."