'Ajax wil meewerken aan transfer als ze zo'n 30 miljoen euro krijgen'

'Ajax wil meewerken aan transfer als ze zo'n 30 miljoen euro krijgen'

13 januari - 09:20
108

Ajax is wel degelijk bereid om mee te werken aan een transfer van Steven Bergwijn. De 26-jarige aanvoerder, die in de belangstelling zou staan van West Ham United, mag vertrekken als de Amsterdammers het aankoopbedrag kunnen terugverdienen, vertelt clubwatcher Mike Verweij.

Bergwijn streek in de zomer van 2022 voor ruim 31 miljoen euro neer in de Johan Cruijff Arena, maar kon de hoge verwachtingen niet helemaal inlossen. Transferexpert Fabrizio Romano meldde vorige week dat West Ham voor in de race is, naast andere Engelse en Saudische clubs. Hoewel Ajax-hoofdscout Kelvin de Lang beweerde de linksbuiten te willen behouden, sluit Verweij een vertrek niet uit.

"West Ham United heeft sluimerende belangstelling. Ik denk dat Heitinga, die daar nu een half jaar meeloopt, heeft gezien dat Bergwijn in de speelstijl van West Ham van waarde kan zijn. Vooral ook met zijn snelheid", zegt De Telegraaf-verslaggever in de voetbalpodcast van de krant. "Ik denk dat wanneer Ajax de kans krijgt, misschien niet deze winter al, de club wel meewerkt aan een transfer van Bergwijn. Wel alleen als ze hun aankoopbedrag terugkrijgen, dus rond de 30 miljoen euro."

Bergwijn ligt bij Ajax nog vast tot medio 2027. De aanvaller scoorde dit seizoen acht keer en gaf drie assists in twintig officiële duels.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!