Eredivisie-flops: Feyenoord en Heerenveen leveren duo, ook Ajax vertegenwoordigd

15 januari - 11:00
41

Speelronde zeventien van de Eredivisie zit er weer op, en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst. Feyenoord, dat zich stuk beet op NEC, levert een tweetal. Ook sc Heerenveen is vertegenwoordigd met een duo, terwijl ook het winnende Ajax terug te vinden is.

Andries Noppert (sc Heerenveen)
De boomlange Oranje-international is dit seizoen simpelweg niet de doelman die hij voor het WK in Qatar was. Tegen PEC ging Noppert, zeker niet voor het eerst dit seizoen, in de fout. Bij de 1-1 verwerkte hij de bal erg slecht, al werd hij ook niet geholpen door het veld.

Aaron Meijers (RKC Waalwijk)
De linkervleugelverdediger speelde tegen Heracles Almelo een ongelukkige wedstrijd. Meijers veroorzaakte een strafschop door hands te maken. Uit de daaropvolgende penalty viel de 1-1. In de 77e minuut haalde zijn trainer Henk Fraser hem naar de kant.

Denso Kasius (AZ)
Het winnende doelpunt dat FC Twente-spits Manfred Ugalde afgelopen zaterdag maakte, viel AZ-back Kasius aan te rekenen. De vleugelverdediger kreeg in de scrimmage voorafgaand aan de goal de kans om de bal weg te werken, maar schoof 'm in plaats daarvan in de voeten van Daan Rots, waarna de bal een seconde later in het net lag. Een cruciale fout dus.

Siebe Horemans (Excelsior)
De Excelsior-back werd voorafgaand aan de 2-0 van Luuk de Jong kinderlijk eenvoudig op het verkeerde been gezet door Sergiño Dest. Ook bij de 3-0, eveneens van De Jong, vertolkte Horemans een negatieve hoofdrol, door op ongelukkige wijze buitenspel op te heffen.

Igor Paixão (Feyenoord)
Het zijn niet de weken van Paixão, zoveel is wel duidelijk. De Braziliaan slaagde er ook tegen NEC niet in om zijn stempel te drukken. Kansen om dat wél te doen, kreeg hij tegen de Nijmegenaren wel degelijk. Het blijft voor Arne Slot daarom ook puzzelen op de flanken.

Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen)
Deed tegen PEC niet wat een spits betaamt: scoren. Kansen kreeg de nummer elf van Heerenveen daarentegen wel. In de eerste helft miste hij een één op één met doelman Jasper Schendelaar en in de tweede helft stifte hij een hele grote mogelijkheid over het doel.

Jakov Medic (Ajax)
Moest tegen Go Ahead Eagles noodgedwongen Kroatisch landgenoot Josip Sutalo vervangen. Medic greep zijn kans allerminst. De zomeraanwinst oogde onzeker in de tweede helft, waarin de Deventenaren de kansen aaneenregen. Gelukkig voor hem speelde collega en doelman Diant Ramaj de wedstrijd van zijn leven.

Justin Bijlow (Feyenoord)
De aansluitingstreffer van NEC viel de Feyenoord-keeper niet aan te rekenen, maar bij de 2-2 van de Nijmegenaren had Bijlow meer kunnen én misschien wel moeten betekenen. Die fout kwam de Rotterdammers duur te staan, want het gat met koploper PSV bedraagt nu liefst twaalf punten.

Mouhamed Belkheir (Fortuna Sittard)
De Fortuna-aanvaller verving Kaj Sierhuis na 49 minuten spelen, maar dat bleek allesbehalve een gouden greep van trainer Danny Buijs. Belkheir speelde een zeer matige tweede helft en verzuimde in de absolute slotfase om de spanning nog even terug te brengen. Een strafschop was niet aan hem besteed.