Van Dijk niet opgenomen in FIFA-wereldelftal, Man City domineert na treble-seizoen

Van Dijk niet opgenomen in FIFA-wereldelftal, Man City domineert na treble-seizoen

15 januari - 21:05 Laatste update: 16 januari - 00:40
26

Virgil van Dijk maakt geen deel uit van de nieuwe FIFA FIFPRO Men's World 11. De Liverpool-verdediger stond wel op de shortlist, maar kreeg te weinig stemmen om een plekje in het definitieve elftal te verdienen. 

In 2019, 2020 en 2022 stond Van Dijk nog wel in het sterrenelftal, dat wordt samengesteld door stemmen van voetballers van over de hele wereld. Ongeveer 22.000 spelers dienden een wereldelftal in bij FIFPRO. Alle namen die genoemd werden, werden geturfd. Daarna werd er een shortlist gemaakt, bestaande uit 23 genomineerden. 

Wedden

Meer odds

Waar Van Dijk dus niet opgenomen is in het elftal, geldt dat wel voor Rúben Dias, John Stones en Kyle Walker. Een volledige Manchester City-achterhoede dus. Het middenveld bestaat uit Bernardo Silva, Kevin De Bruyne en Jude Bellingham, die sinds zijn komst naar Real Madrid vrijwel elke week hoge ogen gooit. De voorhoede bestaat uit Lionel Messi, Erling Haaland, Kylian Mbappé en Vinícius Júnior.

FIFA FIFPRO Men's World 11: Courtois; Walker, Stones, Dias; Bernardo Silva, Bellingham, De Bruyne; Messi, Haaland, Mbappé, Vinícius Júnior.