'Flinke impuls voor Groningen: Huddersfield betaalt 1,3 miljoen euro'

'Flinke impuls voor Groningen: Huddersfield betaalt 1,3 miljoen euro'

17 januari - 17:08 Laatste update: 19 januari - 11:52
112

FC Groningen gaat Radinio Balker verkopen, meldt RTV Noord. De 25-jarige verdediger maakt de overstap naar Huddersfield Town, waar al meerdere oud-spelers van Groningen hun opwachting hebben mogen maken.

Balker verruilde Almere City FC in de zomer van 2021 transfervrij voor Groningen. Bij de Trots van het Noorden moest hij door een kruisbandblessure lang wachten op zijn debuut. Vorig seizoen was de mandekker een lichtpuntje, maar degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie kon hij niet voorkomen. Balker stond in de zomer al open voor een nieuw avontuur, maar een transfer kwam toen niet van de grond. Deze maand kwam de interesse echter weer op gang.

Volgens RTV Noord klopten BK Häcken (Zweden), Ludogorets (Bulgarije) en Real Salt Lake (Verenigde Staten) aan, maar de keuze valt op Huddersfield. Die club staat momenteel net boven de degradatiestreep in het Championship. FC Groningen ontvangt een transfersom van 1,3 miljoen euro en kan daardoor nu zelf ook de transfermarkt op. Daarnaast bedingt de club een doorverkooppercentage van vijftien procent.

Huddlersfield is voor Groningen in ieder geval geen onbekende club om zaken mee te doen. Ook Juninho Bacuna, Dean Gorré, Clyde Wijnhard, Elvis Manu en Jason Davidson hebben een verleden in De Euroborg. Balker voegt zich spoedig bij hen.