Spijt om mislukt 'strijdplan' Twente: 'Heb ik achteraf wel tegen ze gezegd'

Spijt om mislukt 'strijdplan' Twente: 'Heb ik achteraf wel tegen ze gezegd'

18 januari - 07:22 Laatste update: 08:14
103

Joseph Oosting had in december al een plan bedacht om PSV te bestrijden in de KNVB Beker. Het gesmeedde plan van FC Twente werkte echter niet: de Tukkers gingen met 3-1 onderuit. Oosting betuigt dan ook spijt. 

"Ik vond ons wat afwachten en misschien hadden we ook wel iets te veel respect voor PSV. We wilden graag hoog pressen en ook 'jumpen' met de backs, maar dat lukte niet. Uiteindelijk hebben we te weinig gecreëerd", concludeert Oosting bij ESPN na afloop van het bekerduel. 

Wedden

Meer odds

"We duelleerden niet, we dansten meer", vervolgt de trainer van FC Twente. "Met andere woorden, we kwamen niet in het duels en speelden twijfelachtig. Ook aan de bal was het te matig. We zijn pas na de 3-0 gaan voetballen zoals we kunnen voetballen. Dan is het te laat."

Of Oosting spijt heeft van zijn strijdplan? "Ik heb dat achteraf wel tegen de jongens gezegd. Dit was wat we vooraf hadden bedacht. Achteraf is het heel makkelijk om te zeggen dat we het anders hadden moeten doen", analyseert Oosting. "Maar dat heb ik wel tegen mijn jongens gezegd.