'Vitesse onderhandelt met Brighton en hoopt op AZ-spits Meerdink'

'Vitesse onderhandelt met Brighton en hoopt op AZ-spits Meerdink'

21 januari - 12:25
26

Vitesse hoopt Adrian Mazilu op huurbasis over te nemen van Brighton. De Arnhemmers hebben daarnaast de pijlen gericht op Mexx Meerdink, maar voor de spits van AZ zitten ze nog in de wachtkamer. Dat melden Voetbal International en de Gelderlander.

Vitesse is met Brighton in onderhandeling over Mazilu, een achttienjarige Roemeense jeugdinternational. De linkspoot speelt doorgaans als rechtsbuiten, maar hij kan ook als aanvallende middenvelder of spits uit de voeten. Brighton nam hem een jaar geleden voor een kleine drie miljoen euro over van FCV Farul Constanta en wil hem ervaring laten opdoen bij een club uit een middelgrote Europese competitie.

Wedden

Meer odds

Daardoor kwam Vitesse in beeld, schrijven de Gelderlander en Voetbal International. De lijntjes tussen de twee clubs zijn kort. De Gelderse club huurt momenteel al de Poolse middenvelder Kacper Kozlowksi voor het tweede jaar op rij van The Seagulls. Vorig jaar stalden de Engelsen ook Kjell Scherpen en Romaric Yapi in het Gelredome.

Naast Mazilu probeert Vitesse ook Meerdink op huurbasis in te lijven. De spits van AZ kreeg afgelopen week al een rondleiding op Papendal. Een huurdeal leek daarmee in de maak, maar door de trainerswissel in Alkmaar zitten de Arnhemmers in de wachtkamer. Maarten Martens nam het stokje over van Pascal Jansen.

Zaakwaarnemer Guido Albers vertelde begin januari in #DoneDeal al dat een verhuur van Meerdink tot de mogelijkheden behoort. "Als Mexx een goede tweede seizoenshelft draait en Pavlidis verkocht wordt, dan denk ik dat hij kan strijden voor de spitspositie bij AZ. Zo goed is hij", liet hij weten.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!