FC Utrecht gaat de markt op na verbanning: 'Ik stoor me aan drie dingen'

FC Utrecht gaat de markt op na verbanning: 'Ik stoor me aan drie dingen'

22 januari - 10:39 Laatste update: 10:45
71

Yannick Leliendal keert voorlopig niet terug bij de hoofdmacht van FC Utrecht, stelt trainer Ron Jans. De oefenmeester legt uit waarom de 21-jarige vleugelverdediger is teruggezet naar de beloftenploeg. Utrecht wil voor het sluiten van de transfermarkt een extra linksback aan de selectie toevoegen.

Het is namelijk niet zeker dat Leliendal begin februari weer onderdeel van de A-selectie is. "We hebben de maatregel niet zomaar genomen", laat Jans optekenen door het Algemeen Dagblad. "Feitelijk zijn er drie dingen waar ik me bij Yannick aan stoor", gaat hij verder. "Zijn gebrek aan communicatie, met name richting de trainers. Zijn gebrek aan teamgedrag. En zijn gebrek aan openheid. Met zo'n houding kun je niet functioneren in een groep."

Wedden

Meer odds

Utrecht wil graag door met Leliendal, die een aflopend contract heeft. De speler en zijn zaakwaarnemer zitten echter hoog in de boom. "Yannick deed het verrassend goed bij ons. En dat maakt de beslissing om nu geen gebruik van hem te maken ook zo moeilijk. Het is gewoon zonde wat er gebeurt. Ik liep bij hem tegen een muur", aldus Jans.

Souffian El Karouani is inmiddels de eerste linksback bij Utrecht. Een stand-in heeft Jans op dit moment niet, waardoor de club de markt afspeurt naar een nieuwe linksback. De trainer hoopt dat Leliendal, die dit seizoen acht Eredivisie-wedstrijden speelde, van de situatie leert. "Maar voorlopig is de deur naar het eerste elftal dicht voor hem."