'Forbs in de belangstelling van Premier League-clubs, Ajax-aanvaller wil blijven'

'Forbs in de belangstelling van Premier League-clubs, Ajax-aanvaller wil blijven'

22 januari - 11:41 Laatste update: 13:59
172

Carlos Forbs kan Ajax na een halfjaar alweer verlaten voor een avontuur in de Premier League, meldt Voetbal International. De negentienjarige buitenspeler staat in de concrete belangstelling van onder meer Burnley.

Forbs is 'niet happig' op een vertrek bij Ajax, schrijft het medium. Burnley heeft zich in Amsterdam gemeld en was met Ajax in gesprek. Op dit moment liggen die gesprekken stil en dat heeft te maken met de houding van Forbs. De aanvaller wil voor zijn kansen gaan bij de nummer vijf van de Eredivisie.

Burnley is niet de enige club die de situatie van Forbs nauwlettend in de gaten houdt. Het wordt niet duidelijk welke clubs er nog meer in de race zijn om de Ajacied in te lijven. Afgelopen zomer kon de flankspeler al naar West Ham United, maar destijds koos hij voor een Nederlands avontuur. Ajax is bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Forbs, die nog tot de zomer van 2028 vastligt in Amsterdam.

Ajax nam Forbs afgelopen zomer voor veertien miljoen euro over van Manchester City. Tot op heden wordt de aanvaller vooral als invaller gebruikt. In 24 officiële optredens tot dusver kwam hij tot twee goals en drie assists.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!