Roda blijft in Willem ll-spoor, Ajax en PSV-talenten verliezen, ook ADO onderuit

22 januari - 22:00
85

Roda JC heeft maandagavond eenvoudig gewonnen van FC Eindhoven, waardoor het koploper Willem ll tot op zes punten nadert. ADO Den Haag beleefde in een regenachtig Venlo een stuk minder succes. Ook De Graafschap en FC Groningen kwamen in actie, tegen respectievelijk Jong PSV en Jong Ajax

Roda JC - FC Eindhoven
Roda wist wat het te doen stond om Willem ll niet verder uit te laten lopen: winnen. Daarin slaagden de Limburgers vrij eenvoudig. Al na zestien minuten spelen stond het 1-0. Matisse Didden nam de treffer voor zijn rekening. Nog voor rust stond de eindstand al op het bord. Middenvelder Enrique Peña Zauner rondde koelbloedig af voor de 2-0, waarna Walid Ould-Chikh in minuut 45 de 3-0 maakte. Na rust deed Roda het iets rustiger aan, zonder dat Eindhoven echt gevaarlijk werd.

VVV-Venlo - ADO Den Haag
ADO speelde eerder dit seizoen al met 2-2 gelijk tegen VVV, en had het ook in De Koel erg lastig tegen de ploeg van trainer Rick Kruys. Nieuwbakken aanwinst Alex Schalk begon op de bank, en zag hoe VVV via Elias Sierra de voorsprong nam. Die voorsprong werd snel ongedaan gemaakt door spits Jort van der Sande. Op slag van rust maakte Rick Ketting de 2-1, en die nieuwe voorsprong gaf VVV niet meer uit handen. Het is de eerste KKD-nederlaag voor ADO, dat dit seizoen wil promoveren, sinds 1 december.

De Graafschap - Jong PSV
Waar Ralf Seuntjens afgelopen vrijdag nog op de bank begon, stond de spits van De Graafschap tegen Jong PSV in de basis. De Superboeren begonnen flitsend, en lieten in de openingsfase niets heel van de Eindhovense talenten. Xandro Schenk en Tristan van Gilst zorgden binnen het eerste kwartier voor een 2-0 voorsprong. De bezoekers maakten het via Tai Abed weer spannend, maar toen Van Gilst nog voor rust zijn tweede maakte, ebde die spanning weer weg. De winst van de thuisploeg kwam na een treffer van Dantaye Gilbert nog even in gevaar, maar toen Mimoun Mahi de 4-2 maakte, was het klaar.