'Jong Ajax - FC Groningen aandachtig bekeken door scouts van Girona en Juve'

'Jong Ajax - FC Groningen aandachtig bekeken door scouts van Girona en Juve'

23 januari - 09:08 Laatste update: 09:13
32

Tijdens de Keuken Kampioen-wedstrijd Jong Ajax - FC Groningen (0-1) zouden scouts van Girona en Juventus op de tribune hebben gezeten voor Luciano Valente, een middenvelder van Groningen.

Dat beweert onder meer Merijn Slagter van RTV Noord. De scouts van de huidige koplopers van Spanje en Italië reisden af naar De Toekomst om de 20-jarige Italiaan in actie te zien. Valente doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en heeft zich inmiddels ontpopt tot vaste waarde in het elftal van trainer Dick Lukkien. Dit seizoen speelde Valente achttien wedstrijden in de competitie en drie in de beker. 

Wedden

Meer odds

Valente ligt nog tot medio 2026 vast bij FC Groningen, met een optie tot nog een jaar. Of de middenvelder die verbintenis uit gaat dienen, is nog maar de vraag gezien de toenemende interesse van grotere clubs. 

Naar verluidt zat de delegatie van Girona ook voor Gabriel Misehouy op de tribune van De Toekomst. Het talent van Jong Ajax beschikt over een aflopend contract, dat de Amsterdammers nog steeds proberen te verlengen.