Romano zet deur open voor pikante stap naar Twente: 'Camera op Maurice en Pierre'

Romano zet deur open voor pikante stap naar Twente: 'Camera op Maurice en Pierre'

27 januari - 08:28
49

Sydney van Hooijdonk mag op huurbasis vertrekken bij Bologna, meldt Fabrizio Romano. Dat lijkt goed nieuws voor FC Twente, dat de 23-jarige spits op het kandidatenlijstje zou hebben staan. Sjoerd Mossou voorziet alvast een pikante situatie in Enschede.

Van Hooijdonk speelt dit seizoen tweede viool bij Bologna, achter zijn ontketende landgenoot Joshua Zirkzee. Hij kwam pas negen keer in actie in de Serie A, waarvan twee keer als basiskracht. Nu de Italiaanse club met Santiago Castro van Vélez een nieuwe spits heeft aangetrokken, is er voor Van Hooijdonk ruimte om elders vlieguren te maken. 

Een jaar geleden werd Van Hooijdonk al bij sc Heerenveen gestald, maar De Telegraaf schreef al dat nu FC Twente in de race is. De Tukkers zoeken een vervanger voor Manfred Ugalde, die een recordtransfer naar Spartak Moskou maakt. De oud-speler van NAC Breda prijkt op het kandidatenlijstje in De Grolsch Veste, net als Myron Boadu (AS Monaco), Lequincio Zeefuik (FC Volendam) en Noah Ohio (Standard Luik). Zeefuik kiest echter voor AZ en Ohio lijkt niet haalbaar, hoewel hij tijdelijk zou mogen vertrekken bij de Belgische club.

Mocht FC Twente daadwerkelijk voor Van Hooijdonk gaan, dan zou dat zomaar ongemakkelijke beelden kunnen opleveren. Sem Steijn is op dit moment een vaste waarde in de ploeg van Joseph Oosting. Dat terwijl hun vaders, Pierre van Hooijdonk en Maurice Steijn, rollend over straat gaan. "Dat zou echt fantastisch zijn", zegt Mossou bij ESPN over het mogelijk nieuwe aanvalsduo van de Tukkers. "Dan maken we er een tv-programma van. Dan zetten we de vaders samen om de tribune. Met een special effect dat je vroeger altijd bij All You Need Is Love had, de kiss cam", grapt hij.