'FC Volendam 'blundert': Zeefuik dreigt na exit Jonk gratis naar AZ te gaan'

'FC Volendam 'blundert': Zeefuik dreigt na exit Jonk gratis naar AZ te gaan'

27 januari - 21:28
89

FC Volendam heeft een cruciale fout gemaakt rond de overgang van Lequincio Zeefuik naar AZ. De negentienjarige aanvaller dreigt gratis naar Alkmaar te verkassen.

In een analyse spreekt De Telegraaf van een 'blunder' van Volendam. Bestuursvoorzitter Jaap Veerman en de zijnen hebben zich 'vergaloppeerd', klinkt het. Voormalig technisch manager Wim Jonk had de potentie van Zeefuik in de gaten en wilde het contract van de jongeling openbreken. In oktober vorig jaar startte Jonk de gesprekken met SEG, het zaakwaarnemerskantoor van de spits.

Het verhaal is bekend: na een bizarre soap in het vissersdorp besloot Team Jonk op te stappen. Sindsdien is er niets meer gebeurd rond een nieuwe verbintenis van Zeefuik, die komende zomer uit zijn contract looopt. Het is al duidelijk dat Zeefuik naar AZ gaat en de Alkmaarders willen hem het liefst deze winter al tot hun beschikking hebben. Als Zeefuik in januari verkast houdt Volendam een klein zakcentje aan hem over. Bij een zomerse overgang loopt hij gratis de deur uit.

"Hij is een speler met een enorme potentie", zei AZ-trainer Maarten Martens eerder deze week al. Zeefuik moet nog officieel gepresenteerd worden door AZ, maar de transfer is al beklonken.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!