PSV meldt zich in Groningen: 'Stewart zei: volgende Wieffer moet hier spelen'

PSV meldt zich in Groningen: 'Stewart zei: volgende Wieffer moet hier spelen'

30 januari - 10:31 Laatste update: 10:33
118

PSV gaat in de slotdagen van de transferperiode terugkeren bij FC Groningen voor een transfer van Thijmen Blokzijl. Althans, dat is de verwachting van Marco Timmer, clubwatcher voor Voetbal International, die in #DoneDeal de mogelijke overgang bespreekt.

Een openingsbod van vijf ton werd door Groningen resoluut naar de prullenbak verwezen. "Het openingsbod moet je niet altijd serieus nemen", steekt Timmer van wal in de podcast van VoetbalPrimeur. "Ik neem aan dat PSV voor hem terugkomt. Ik heb wel eens met Earnest Stewart (technisch directeur, red.) gezeten en hij zegt: de volgende Mats Wieffer moet bij PSV spelen.

Wedden

Meer odds

"Daar bedoelt hij mee: uit de eigen achtertuin, een Nederlandse jongen, een groot talent", gaat de journalist verder. "Die moeten wij sneller ontdekken en aan ons verbinden." Timmer vermoedt dat Blokzijl, mocht PSV erin slagen de achttienjarige verdediger in te lijven, eerst bij Jong PSV wordt gestald. "Zoals Tygo Land dat ook doet. Het is nu een spel van onderhandeling."

"Ik neem aan dat Groningen het geld goed kan gebruiken. Als er een bonussysteem in zit en een doorverkoop op komt, wordt alles onder druk snel vloeibaar." Timmer gaat ervan uit dat PSV in januari nog een tweede bod uitbrengt. "Ik sluit niet uit dat zo'n jongen dan nog een halfjaar in Groningen mag blijven. Al heeft dat niet de voorkeur van PSV, want Jong PSV is echt het paradepaardje van Brands en Stewart."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!