VI geeft redenen voor PSV-interesse in St. Juste, die zelf geen vertrekwens heeft

VI geeft redenen voor PSV-interesse in St. Juste, die zelf geen vertrekwens heeft

30 januari - 12:20
63

De interesse van PSV in Jeremiah St. Juste heeft te maken met een aantal factoren, waaronder het aanstaande vertrek van André Ramalho. Dat schetst Voetbal International dinsdagagochtend. De komende dagen zullen moeten uitwijzen of de Eindhovenaren erin slagen de Nederlander, die niet per se een vertrekwens lijkt te hebben, los te weken bij Sporting Portugal. 

PSV wil St. Juste zoals bekend de rest van dit seizoen huren, maar 'dat wordt niet eenvoudig', zo tekent VI op. Sporting ziet namelijk geen heil in een verhuur. Daarnaast heeft de verdediger, die dit seizoen (mede vanwege blessures) een bijrol heeft, geen vertrekwens. Een transfer is daarentegen wel bespreekbaar, maar PSV wil vooralsnog niet voldoen aan de vraagprijs van naar verluidt tien miljoen euro. 

Dat PSV een verdediger wil aantrekken, strookt niet met de uitspraak van Bosz tijdens het trainingskamp van begin dit jaar. Toen zei de trainer nog dat de Eindhovenaren zich deze winter niet hoefde te versterken. Waarom dat nu wel het geval is, heeft allereerst te maken met de langdurige blessure van Bella-Kotchap. Bosz verloor met hem een hoop snelheid, iets wat hij nodig acht voor zijn offensieve manier van spelen, waarbij de defensie heel hoog staat. Van St. Juste wordt verwacht dat hij beter in dat profiel past. 

Bosz wil daarnaast ook over een extra smaak achterin beschikken, omdat hij met PSV wil stunten tegen Borussia Dortmund in de Champions League. Ook wil hij met de komst van een extra centrumverdediger Jerdy Schouten ontlasten, die nog wel eens terug wordt gehaald vanuit het middenveld. Tot slot zou PSV met St. Juste ook inspelen op een eventueel vertrek van Ramalho, wiens contract bij PSV komende zomer afloopt. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!