Emmen neemt 'enorm moeilijke beslissing': aanvoerder naar ADO Den Haag

Emmen neemt 'enorm moeilijke beslissing': aanvoerder naar ADO Den Haag

1 februari - 18:10
63

ADO Den Haag heeft zich definitief versterkt met Jari Vlak. In de jacht op promotie naar de Eredivisie hebben de Hagenaars de 25-jarige middenvelder losgeweekt bij concurrent FC Emmen. Daar betalen ze wel de hoofdprijs voor.

ADO versterkte zich deze maand al met Nick Marsman en Alex Schalk, maar Darije Kalezic beloofde nog meer 'transfervuurwerk'. De trainer doelde op Vlak, die overkomt van Emmen. De huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie betaalt wel de hoofdprijs. Volgens Voetbal International bedraagt de transfersom 'fors meer dan een half miljoen euro'.

Vlak verruilde FC Volendam in januari 2021 voor Emmen, waar hij uitgroeide tot steunpilaar. Vooral het afgelopen half jaar was hij op stoom. De aanvoerder maakte dit seizoen al zeven doelpunten en is daarmee de clubtopscorer van de rood-witten. Toch laat de Drentse club hem nu naar ADO gaan, ondanks een doorlopend contract tot medio 2025.

"Dit was een enorm moeilijke beslissing. Jari is met zijn doelpunten, aanvoerderschap en mentaliteit enorm belangrijk voor het team. Uiteraard wilden we Jari niet zomaar laten gaan, maar deze deal konden we als club niet weigeren", reageert trainer Fred Grim. "Het vertrek van Vlak is sportief een aderlating, maar een goede stap naar het neerzetten van een structureel gezonde club."

ADO is verheugd met de komst van Vlak. Technisch directeur Joris Mathijsen spreekt van een kwaliteitsimpuls. "Wij wilden onze selectie deze transferwindow nog versterken met een ervaren middenvelder, die er gelijk kan staan. Jari is zo’n speler. Hij heeft de afgelopen seizoenen grote stappen in zijn ontwikkeling gezet en bewezen een dragende kracht te zijn."