Streuer predikt geduld met Boadu: 'Moet proberen zich erin te spelen'

Streuer predikt geduld met Boadu: 'Moet proberen zich erin te spelen'

2 februari - 08:00
28

Myron Boadu zal zich in de basis moeten vechten, zo geeft Jan Streuer aan in VP's transferpodcast #DoneDeal. De technisch directeur stelt tegenover VoetbalPrimeur dat het vertrek van Manfred Ugalde goed is opgevangen, maar ook dat Boadu tijd nodig zal hebben.

"Nieuwe spelers moeten altijd ingepast worden. Dat kost altijd wat tijd, dus het was het makkelijkst geweest als Ugalde was gebleven", zo stelt Streuer. "Het is goed ingevuld, maar Ugalde was een basisspeler en die moet hij (Boadu, red.) vervangen. We hadden natuurlijk al een goede spits met Van Wolfswinkel. Die staat er gewoon, en Boadu moet proberen om zich erin te spelen."

De technisch directeur is tevreden met het aantrekken van de spits die furore maakte bij AZ, maar geeft ook aan dat het even zal duren voordat hij gewend is aan zijn nieuwe club. "Hij heeft nu natuurlijk niet heel veel gespeeld en hij moet nog wennen aan hoe wij spelen. Het is nooit een voordeel als je in de winterstop moet wisselen. Zeker niet als je zelf goed draait en je raakt één of twee goede spelers kwijt, dat is nooit een voordeel."

De Tukkers draaien een goed seizoen en staan momenteel derde in de Eredivisie, een plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen van de voorronde van de Champions League, iets waar Twente zich volledig voor zal inzetten. "Tuurlijk, we gaan het proberen. Er zijn mogelijkheden om bijvoorbeeld derde te worden. Die mogelijkheden zijn er, dus daar gaan we wel vol voor", aldus Streuer.

Check de tweede LIVE-show van #DoneDeal op Deadline Day hieronder!