Reserverol steekt: 'Al komt Messi, dan zou ik nog balen van een plek op de bank'

Reserverol steekt: 'Al komt Messi, dan zou ik nog balen van een plek op de bank'

2 februari - 13:50 Laatste update: 13:56
19

Ricky van Wolfswinkel zal zaterdag pas voor de tweede keer in de basis beginnen bij FC Twente. Dat de Tukkers met Myron Boadu een vervanger van Manfred Ugalde in huis haalden, zorgt voor wisselende gevoelens bij de spits. 

Dat Van Wolfswinkel moeite had met zijn reserverol achter Manfred Ugalde is geen geheim. "Er zit te veel een liefhebber en een drive in me om me daar bij neer te leggen. Ik wil altijd spelen", vertelt de spits tegen TC Tubantia. Hoe gaat dat nu Twente Boadu heeft aangetrokken? "Weet je, ook al komt Messi hier spelen, als ik ik op de bank zit dan baal ik. Na afloop zal ik zijn schoenen poetsen, maar ik ben een liefhebber die wil voetballen. Zo ben ik ooit als kind begonnen en zo wil ik eindigen."

Toch is Van Wolfswinkel blij dat Twente een tweede goede spits heeft gevonden. "Zo hoort het ook. Twente moet gewoon twee goede spitsen hebben. Ze weten wat ze aan mij hebben. Als ik mijn gemiddelde als invaller (zeven goals, red.) door zou kunnen trekken als basisspeler, dan zou dat lekker zijn."

Na dit seizoen loopt het contract van de 35-jarige spits af. Of Van Wolfswinkel al weet wat hij gaat doen? "Ik zit in een fase dat ik het rustig aankijk. Ik ben op een leeftijd dat ik fit wil zijn en plezier wil hebben. Als die twee dingen aanwezig zijn, kan ik lekker mijn ding doen. Tot de zomer wil ik iets moois neerzetten bij Twente en dan zie ik het wel. Saai antwoord, hè?"