Jans wilde hattrick-held Booth eigenlijk niet laten spelen: 'Soms voel je het aan'

Jans wilde hattrick-held Booth eigenlijk niet laten spelen: 'Soms voel je het aan'

5 februari - 11:52
39

Taylor Booth was zondag de absolute uitblinker bij FC Utrecht, vond ook zijn trainer Ron Jans. Toch had het niet veel gescheeld of de Amerikaan had niet eens gespeeld tegen Volendam met daarbij zijn broertje Zach Booth. Jans had echter toch een gevoel dat hij hem moest laten staan.

"Booth stak er echt bovenuit", vertelt zijn coach tegenover ESPN na de gewonnen wedstrijd tegen FC Volendam. "Hij heeft net als heel Utrecht een moeizaam begin gehad van het seizoen. Ik ben heel tevreden over zijn individuele prestatie. Ik heb donderdag met hem gezeten en toen zei ik: 'Normaal is dit het moment dat ik je ga vertellen dat je niet speelt.' Hij was niet goed tegen Excelsior. Alleen ik vind dat je soms als speler moet hebben, dat je iets wilt rechtzetten, dus hij bleef gewoon staan."

Jans zag het al op trainingen dat een topprestatie van Booth erin zat. "Van de week op de training ook. Hij schoot twee ballen in de kruising en voetbalde vrij uit. Ja, laat het dan maar zien tegen je broertje", vertelt Jans over Booth, die zijn broertje Zach bij Volendam ook zag scoren. "Vanwege zijn kwaliteiten begon Taylor toch in de basis, niet omdat zijn broertje bij de opponent zat. Soms voel je het ook. Vier goals is eigenlijk nog te weinig vandaag. Wij moeten meer spelers in het diepe gooien met individueel succes."