Twente gaat Weghorst opnieuw bellen: 'Als iemand zich zo duidelijk uitspreekt...'

Twente gaat Weghorst opnieuw bellen: 'Als iemand zich zo duidelijk uitspreekt...'

6 februari - 12:20 Laatste update: 12:37
89

FC Twente heeft Wout Weghorst nog niet uit het hoofd gezet. Na het vertrek van Manfred Ugalde werd contact gelegd met de spits, al kwam het deze winter nog niet tot een overgang. In de zomer willen de Tukkers volgens Voetbal International een nieuwe poging wagen. 

Gevraagd naar eventuele vervangers van Ugalde kan Arnold Bruggink niet ontkennen dat hij aan Weghorst heeft gedacht. "Ik had de lat hoog liggen. Dus ja, ik heb hem gevraagd. Nu was het niet mogelijk Wout te halen, het lag nu gecompliceerd", schetst de technisch directeur van FC Twente in gesprek met VI. Als tussenoplossing werd daarom Myron Boadu gehuurd van AS Monaco.

Bruggink heeft de hoop op de komst van Weghorst, die zelf aangaf graag nog eens voor Twente te willen spelen, niet opgegeven. "Je denkt ook naar de toekomst toe. Als iemand zich zo duidelijk uitspreekt over waar zijn hart ligt, dan zullen we gek zijn als we dat contact niet houden." 

Een zomertransfer sluit Bruggink dan ook niet uit. "Hij heeft nog een contract voor een jaar bij Burnley. Het ligt eraan hoe de situatie in de zomer is, voor hem en voor ons. Maar ik zou het graag willen. Dat is wel duidelijk."

Op dit moment wordt Weghorst door Burnley verhuurd aan Hoffenheim. In achttien wedstrijden in Duitsland maakte hij tot dusver vijf doelpunten dit seizoen. Ook gaf hij één assist.