Aanvoerder loopt leeg: 'Het shirt niet waard, Vitesse-onwaardig'

Aanvoerder loopt leeg: 'Het shirt niet waard, Vitesse-onwaardig'

7 februari - 21:58
72

Mica Pinto ontstak woensdagavond in een tirade na de pijnlijke bekeruitschakeling van Vitesse tegen SC Cambuur. De gelegenheidsaanvoerder van de Arnhemmers oordeelt hard over zijn ploeg.

Vitesse ging in Leeuwarden met 3-1 onderuit, tot grote woede van Pinto. De Luxemburgse verdediger liep na afloop leeg voor de camera van ESPN. "Alles wat ik nu zeg, gaat sowieso niet helpen. Het is gewoon niet genoeg wat wij doen. Cambuur won meer duels, deed alles beter. Dit is Vitesse onwaardig. Niet alleen de anderen, ook ik. Als we uit deze positie willen komen, moeten we veel meer doen."

Wedden

Meer odds

"We kunnen duizend excuses hebben, maar dit is gewoon niet acceptabel. Ik wil sorry zeggen tegen de fans. Ze hebben een verre reis gemaakt, en vandaag waren we het shirt niet waard", oordeelt Pinto, die nog niet klaar was. "Ik ben gefrustreerd, dit is al lange tijd zo. Iedereen heeft verantwoordelijkheid hierin. Het ligt niet aan de kwaliteit, het ligt aan de wil om te winnen. We hadden een grote kans om de halve finale te halen, en dan is dit niet goed genoeg. Ook van mezelf niet. We moeten heel snel dingen veranderen."

De hekkensluiter van de Eredivisie neemt het zaterdag op tegen nummer vijftien Heracles Almelo. Daarna wachten ook duels met concurrenten FC Volendam (zeventiende), Excelsior (veertiende) en RKC (zestiende).