'Zilverwerk in zicht, Feyenoord op finalekoers en avond met vervelende smetjes'

'Zilverwerk in zicht, Feyenoord op finalekoers en avond met vervelende smetjes'

8 februari - 07:15 Laatste update: 09:47
126

De Nederlandse ochtendkranten zijn eensgezingd: Feyenoord had in De Kuip geen kind aan AZ. Waar Arne Slot en co. het afgelopen zondag nog wel lastig hadden met de Alkmaarders, ging het woensdagavond een stuk makkelijker. De weg naar de bekerfinale ligt dan ook open voor Feyenoord, dat toch een smet overhoudt aan de verder succesvolle avond. 

'Hoofdprijs nog in zicht, Feyenoord op finalekoers', kopt De Telegraaf, dat een eenzijdig spelbeeld heeft gezien. 'AZ liet zich in de eerste helf al gewillig naar de slachtbak leiden. de bezoekers creëeerden werkelijk nul kansen.' Lutsharel Geertruida en Bart Nieuwkoop maakten uiteindelijk de doelpunten voor de Rotterdammers, die Gernot Trauner met het oog op Sparta en AS Roma zagen uitvallen. 'Dat is zo goed als zeker een tweede klap voor de landskampioen, die volgende week in eigen huis juist de grote revanchepartije tegen AS Roma op het menu heeft staan', tekent de krant op. 

Ook het Algemeen Dagblad is van mening dat Feyenoord nu de absolutie favoriet voor de eindzege is. 'Zilverwerk in zicht, Feyenoord en Slot ruiken de prijs', is dan ook de kop van het AD, dat in AZ een 'speelbal voor de Rotterdammers' zag. 'Waar Feyenoord in de competitie zondag nog zo worstelde met AZ, was er in het bekertoernooi geen vuiltje aan de lucht.'

Waar Trauner een blessuere overhieldt aan het duel, geldt dat overigens ook voor middenvelder Quinten Timber, die zoals nu bekend is, een zware hersenschudding heeft gehad. 'Vervelend was nog wel de aftocht van Quinten Timber per brancard, toen het eindsignaal al nabij was', aldus het AD. 

Ook Trouw schenkt aandacht aan de fysieke dompers voor Feyenoord, dat afgelopen zondag ook al doelman Justin Bijlow zag uitvallen. 'Er kleefden wel een paar vervelende smetjes aan de avond voor Feyenoord', zo is te lezen. 'Al vroeg in de wedstrijd viel Gernot Trauner uit met een blessure aan de hamstrings. Dat betekent vrijwel zeker dat het tweeluik in de Europa League met AS Roma voor Trauner, steunpilaar van de defensie, in gevaar komt. In de slotfase kwam de tweede domper. Quinten Timber, al weken de beste man bij Feyenoord, werd hard aan zijn hoofd geraakt. Hij werd groggy in een plots heel stil stadion met een brancard van het veld gedragen.'